הטמעת מערכת ERP בענף המזון - מניסיונה של פריניר

עמיחי קידר
חברת אינטנטיה

 

הפרויקט כלל את כל המודולים בנושאי התכנון והייצור, השיווק והמכירות, המלאי והמחסנים, הפיננסי והנהלת החשבונות, הרכש, אבטחת האיכות, ניהול שינויים הנדסיים, תמחיר ופורטל דיווחי הייצור עבור משתמשי ומנהלי חברת פריניר.

 

adad-f-gg פריניר היא יצרנית רסק העגבניות הגדולה והידועה ביותר בישראל המייצרת משנת 1989 גם שימורים כבושים (מלפפונים וזיתים). החברה מונה כ- 100 עובדים ואתר הייצור של החברה נמצא באזור תעשייה קדמת גליל, חמישה ק"מ מטבריה.

בשנת 2011 הכינה חברת אלטרנטיבה תוכנית אסטרטגית למערכות המידע של חברת פריניר. התוכנית הוכנה במתודולוגית IT BUSINESS ALIGNMENT לפיה עובדת חברת אלטרנטיבה. במסגרת התוכנית הופץ מכרז לבחירת מערכת ERP ונבחרה תוכנת M3 של חברת אינטנטיה ישראל. היישום התבצע בששת החודשים האחרונים של שנת 2012 (שהיו גם החודשים העמוסים ביותר של פריניר מבחינה עסקית) בניהולו של צבי פינסקי, יועץ בכיר בחברת אלטרנטיבה.
הפרויקט כלל את כל המודולים בנושאי התכנון והייצור, השיווק והמכירות, המלאי והמחסנים, הפיננסי והנהלת החשבונות, הרכש, אבטחת האיכות, ניהול שינויים הנדסיים, תמחיר ופורטל דיווחי הייצור עבור משתמשי ומנהלי חברת פריניר.
לדברי עודד דוד, מנהל הכספים ומנהל הפרויקט מטעם פריניר: "הצלחנו לעמוד בתקציב שהוגדר ובלוחות הזמנים. הגדרנו תהליכים המבוססים על תהליכים קיימים במערכת ועלינו עם התכולה שהגדרנו לאוויר. דגש מיוחד שמנו על הצמדות לתהליכים סטנדרטיים על מנת להמשיך וליהנות בעלויות מזעריות מהתקדמות פונקציונאלית וטכנולוגית של הגרסאות העתידיות ובזכות ההבנה שלנו שתהליכים מובנים ומוכחים רק יכולים לשפר את יכולותינו."